söndag 5 augusti 2007

Stugfixande- rosa rummet

Nu är jag äntligen färdig med min stug "staging", till assistent har jag haft min lillasyster. Möbler och prydnadssaker har fått bli vita för en lite mer enhetlig look. Några nya tavlor och låtsatsblommor har inandlats men en stor del har jag hittat på mina föräldrars vind och bland mormors linneskåp och kartonger i stugan. Då jag inte själv behövt stå för färg och utrustning så har budgeten blivit på ca 300 kr- på två rum! Det är fantastiskt vad man samlar på sig genom tiderna. Vi är jättenöjda med resultatet, hoppas att du tycker det är roligt att se också.

Här nedan kommer bilder från det rosa rummet , som när jag var liten var min familjs rum för hela fem personer! (Bilderna ska gå att klicka för att se i större version)


FÖRE
Brunt och tråkigt. Sommarstugan har tyvärr haft en hel del omaka detaljer, och har inte uppdaterats direkt sedan våra barndoms somrar där.

Den röda spegeln fickbli...ja vad tror ni? viiiit såklart! ;)

EFTER





Det vita sängdraperiet sydde min mormor åt min mamma när hon var liten. Draperiet togs bort ett tag när jag var liten men är åter på sin plats. Fantastiskt fint tycker jag. Överkasten coh kuddarna har gammelmormor virkat. Den lilla ljuslyktan på stolen har jag gjort med decoupage.


Min morbrors kista

Vilken skillnad lite (ok en hel del) vitt kan göra. För att inte tala om hur fint det kan bli om man försöker färgmatcha lite bättre. Brunt går inte hem hos mig, i alla fall inte i någon större skala.

FÖRE

Den här fiiiina spegeln hade ju bara ett alternativ- att bli vit!

Den här gamla 80-tals kvarlevan fick inte stå kvar. Det är en spånskivestomme med fanér ovanpå, inte helt lätt att göra om.


EFTER



Det gamla månformade bordet är mormors gamla bord som jag nyss fått syn på, inklämd i ett litet förråd i sommarstugan. Där finns även en kanonfin handdukshängare...måste bara skaffa större först innan jag roffar åt mig den ;) Servisen ovan är mormors och den gröna vasen är gjord av decoupage och pappersrullarna är utskrivna från Internet.



FÖRE
Farmor och farfars gamla säng. Inget överkast eller små detaljer som gör det lilla extra.

EFTER
Överkastet bidrar med lite färg och den inköpta plastblomman mellan de ommålade ljusstakarna livar upp ytan ovanför.

FÖRE
Den gamla spisytan har ju en sliten charm men såg väldigt tomt ut. Farfars bruna skinnfåtölj och den svarta tavlan blev rätt markant i det annars ljusa rummet.

EFTER

Spisvrån


Vid spisvrån har jag placerat några zinkkannor från bl.a farfar och kopparformar från mormor. Tvättbrädan har min mamma tidigare fått av min väns morfar som har varit lanthandlare. Skinnfåtöljen täckte jag över med ett gammalt broderat lakan från linneskåpet.



Det lilla fönstret har jag fått i present av min mormor när jag var liten. Den lilla vita pås/väskan hade mamma när hon som liten flicka var brudtärna åt sin äldsta bror. Ska visa den söta klänningen som min mormor har sytt, vid ett annat tillfälle.


FÖRE
Tidigare i sommar har jag ställt iordning lite saker på byrån, men det kändes ändå kalt då det inte fanns något på väggen.

EFTER
Den lilla docksängen har blivit en blomsterpall. Tavlan har min faster målat och hörnskåpet har tidigare hängt där våningsängen står idag. Men då var det ju bara en enkelsäng där.

P g a av en kallkällsåder har detta V-liknande tecken bildats av svampar nedanför altanen

Solur vid brunnen

Det var allt för idag, då det blev så mycket bilder visar jag gröna rummet imorgon istället.

Hoppas vi ses då!
Kram S.

23 kommentarer:

Lily of the valley sa...

Jisses vad fint ni har gjort det. Ni har verkligen legat i. :)
Lite färg gör mycket... Halvmånebordet är jättefint. Jag skulle vilja ha ett sånt men det är svårt att få tag på.
ha det bra
kram Lily

Anonym sa...

Wow, fantastiskt vad fint ni har gjort med så lite pengar! Härligt! De virkade överkasten var bara så fina och extra kul när de är gjorda av en släkting. Halvmånebordet var också jättefint!

Interiørhuset sa...

wow så flittige dere har vært!! Og for en forskjell det har blitt! Det slutter aldri å forrundre meg hva hvit maling kan gjøre. Dere har fått rommet til å bli rett og slett vakkert! Gleder meg til bildene av neste rom kommer.

Skatan sa...

Men jäsiken vad ni har arbetat! Så läckert att få ta tag i en sommarstuga så där. Det blev verkligen mysigt : ) Heja-heja!

Bestefars Verksted. sa...

Oiiiii,så fint det ble.......jeg kan heller ikke like brunt,men hvitt og lyst.......nydelig arbeid dere har gjort !! Et nytt sommerhus,nesten.......og det halvmånebordet misunner jeg deg......de er bare såååå fine,men desverre skjeldne å se her i Norge,på loppiser ! Kos dere videre,og ha en fin uke :)

Anonym sa...

Oj, va mycket förändringar det var här!..Blev ju underbart romantiskt!..Månbordet med spegeln på var ju superfint!..och va fint det blev vid vedspisen! :)

Anonym sa...

Tänk vad lite färg kan göra och tyger! Jag är imponerad, så otroligt fint. jag gillar verkligen våningssängarna och stolen som nattduksbord. Så himla fint!

Stina sa...

Men du vad fint. Så romantiskt och tjusigt. Kramis

MiaMaria sa...

Vad fräscht det blev med ljusa färger. Härligt! / ha´en fortsatt bra dag / ME

Eva Agnes sa...

Nu måste jag bara säga: Herre Gud!
Så fint du har gjort i sommarstugan. Som dessutom var full av dolda skatter. Du har en underbart säker smak. Tapeten är väl den gamla? Den är jättesöt.
Decoupage är något jag måste ta itu meHej min vän!
Du behöver då rakt inte be om ursäkt för att du skriver långa inlägghos mig. Det är bara trevligt.
Och visst liknar man sina mödrar och mormödra även i saker som man helst inte vill kännas vid. Nuförtiden har jag accepterat det.
Kramar Eva Agnesd.

::fina:: sa...

Hjälp vad fint ni har gjort! Rummet med våningssängarna är ju alldeles underbart, och så vackert det blev med halvmånebordet med spegeln på. Tapeten i det rummet är ju så söt och jättefint med virkade överkast. Så roligt att få se!

Stina sa...

Ja, kanske det du lilla pluttgurka. Du får väl säga till om du är intresserad av nåt av dem. Puss

Stina sa...

Men du kråkan. Så väljer du de två som precis blev sålda. *fniss*

Men jag håller på med fler av de vita med berlock. Ett sånt litet vitt kan jag också göra om du vill. Jag har slut på spets för tillfället. Men jag har vita band om du går med på det. Annars kan jag vänta och göra fler tills jag fått tag på spets.

För de två med frakt blir det 180 kr.
Men du får säga hur du vill göra. Puss

Stina sa...

Okej vännen!

Jag ska försöka fixa spets i veckan här. Puss

Anonym sa...

Vilket jobb du har lagt ner. Det blev jättefint!
kram

Anonym sa...

Vilken skillnad det blev och det är ju jätte fint !

Kram Kram
Carina

Sallys hus sa...

Det är helt otroligt vad lite piff kan göra....jätte fint blev det!
Kram Katarina

Millis sa...

Wow, vad fint det blev...vilken skillnad...helt underbart!!!
Kramis

Anonym sa...

Det blev ju superbra med en makeover - vad roligt att se hur mycket man kan göra med små medel :D

Nya och gamla ting sa...

Vad fint det blev, blefv mkt finare med en enhetlig färg! Kul att du delar med dig! Snart kommer bilder på min makeover också, i slutet av veckan kanske;-) Ser framemot visningen av det gröna rummet... ha det gott.

purple area sa...

Det blev ju jättefint med lite styling!

Linda sa...

åhh va fint! helt fantastiskt! tack för alla tipsen!
Linda

My White Cottage sa...

Vad jättefint ni gjort! Tänk att man göra en sån "makeover" med en minimal budget, fantastiskt!! Verkligen roligt att se! Kram Jenny