fredag 24 augusti 2007

Filmstund

Filmbox med "Anne på Grönkulla"

När man är hemma från jobbet är det perfekt med en filmdag. Idag har jag legat och tittat på min filmbox med "Anne på Grönkulla", (av L.M Montgomery) som jag köpt genom Tradera för något år sedan. De här filmerna är helt underbara! De är så roligt att se de gamla miljöerna och vidsträckta landskapen, att man helt enkelt glömmer bort att man är sjuk! ;) Sen har ju dessa filmer en stark och fascinerande kärlekshistoria också, börjar inse att jag påminner lite om Anne ibland, bygger stora luftslott som nog inte finns egentligen...hmmm. Men drömma får man ju! *hi hi*. Det har ju kommit en tredje och fristående film, som utspelar sig under kriget i Europa bland annat, men den är inte alls lika bra så jag ser hellre de två första delarna. Funkar så bra det med, hittar på ett annat slut istället! =)

Själva Grönkulla skulle ju inte vara fel att bo i heller, med den vackra "american porch". Tänk att få sitta där och dricka lite te i all grönska...och springa barfota i sanddynorna...ja det får man väl föreställa sig nu när hösten börjar göra sig påmind.

Det här är lite överkurs men vet ni att svenska var det första utländska språket som "Anne Of Green Gables" översatte till. Och det redan 1909, inte illa det!

Den lite smått förvirrade Anne hittade jag här

Har ni någon favoritfilm med gamla vackra miljöer?

Trevlig helg önskar jag er alla!
Kram S.

29 kommentarer:

Stina sa...

Ja, gillar ju Lilla Huset på Prärien jag...
Puss

Anonym sa...

Åh, jag skulle också vilja ha den boxen! Älskade Anne på Grönkulla när jag såg den för många år sedan nu:)Finns den att köpa i affärerna nu, tror de?
Kram Lallis

Mallan sa...

Hade sånär glömt bort den serien...fyy på mig! Den är ju underbar och Anne är ju underbart lillgammal! Och Stina (hemma på landet), jag gillar oxå Lilla huset på prärien!
Ha en trevlig helg! Kram Malena
Ha en trevlig helg

Anonym sa...

Ååååååå, vad nostalgisk jag blir, jag verkligen älskade den serien! Dagboken (The Notebook) har jag skrivit om på min blog, har du inte sett den så gör det!

Eva Agnes sa...

Ja det skulle vara Sound of Music då. Miljöerna har jag besökt allesammans. Även innan filmen spelades in. Det finns ingenting så vackert som Österrike. I alla fall i mitt sinne.
Sedan är filmen en sådan man kan se många gånger. Jag gillar sångerna och spänningen också.
Kram och ha en fin helg.
Eva Agnes

Elaine sa...

En av mina favoritfilmer är Lasse Hallströms Chocolat. Jag gillar miljön och stämningen i den filmen.
En annan favorit är Under The Tuscan Sun med Diane Lane Handlar om en tjej som efter skiljsmässan köper ett stort gammalt fallfärdigt hus i Italien och renoverar det.Härliga bilder!
Så tillsist A Good Year. Russell Crowe spelar en cynisk affärsman som ärver en vingård i Frankrike.

Har aldrig sett Anne på Grönkulla...är kanske den enda som har missat den???

Ha en trevlig fredagskväll!
Klem!

Solsjö - Under en vind sa...

Hoppas att du nu mår bättre! Skönt att kunna ta det lugnt hemma med en mysig film och lite bloggande... De där påsarna är fina, jag la nåt bud på dem också...hi hi...men det finns ju så många fina fynd där så man kan inte fullfölja alla budgivningar...Fick idag hem en så fin vit kanna! Ska visa den så småningom... Ha en skön helg! Kram!!

Ljuva ro sa...

Håller med Lisa, Dagboken är så fantastiskt vacker! Anne på Grönkulla var en favorit för mig! Tuck Everlasting är också ett tips om man vill se nåt vackert!

Linneagården sa...

Så mysigt med lite film. Det var jättelängesen jag såg denna. Jag tycker att Ciderhusreglerna är jättebra, se den! (dagboken oxå -super)
Ja, nu börjar snart jakten. Ikväll var vi ut på älgsafari & såg en oxe. Imorgon blir det björnjakt för sambon igen.´Var du med nångång?
*kram* /madelene

Cornelias Corner sa...

Kommer ihåg när jag läste den boken, var helt förälskad i den! Håller med dig, älskar den typen av filmer. Allt med fina miljöer eller gamla kläder..Har många favoriter. De tre musketörerna, mmmmm...vad heter filmerna..de med borgarna i skottland..de är nog bäst! Står still nu... Kram!

Skatan sa...

Hej! Hoppas du har kryat på dig! Grönkulla...ja, den gillar jag med. Det är länge sedan jag såg den. En favorit för mig är Sound of Music. Sitter alltid bänkad till jul : )

Stina sa...

Puss, kråkfia!

NICOLINAS BONING sa...

Efter att ha kikat på kommentarerna, så inser jag att vi är många som älskar "töntfilmer" (ungarnas ord, absolut inte mina)
Det är så skönt att bara "gå in i" filmen och vara med...
Hoppas att du är så kry nu så att du njuter av det vackra vädret!
Kram/Birgitta

Nina sa...

Har aldrig sett eller läst tror jag Anne på grönkulla
men filmer jag gillar som man kan se om om om igen utan att tröttna är :

*Amadeus
*View from a window -ett rum med utsikt kanske på svenska ?

minns inga fler men jag älskar också kostymfilmer och gamla miljöer...

kram

Granne med Selma sa...

Kan sitta och drömma mig bort i miljöer när jag ser Madicken eller Vita stenen... Har några inspelningar av gamla avsnitt av Sommartorpet som jag skulle passa på att titta på om jag vore sängliggande. Krya på dig!
Kram

Lallis sa...

Ja, jag ska nog försöka få tag på dem på Tradera. Ja, visst går det egentligen lika bra utan text:)
Kram Lallis

Stina sa...

Nä, inget sandpapper alls. Bara en matkniv. Puss

n o r d i n g å r d e n sa...

Så mysigt att ligga på soffan och titta på film, särskilt när man inte mår så bra.... Vacker kommod och såna fina gamla påsar fr Tradera! Krya på dig! Mari.

Lallis sa...

Ja, det bidde faktiskt mediterat. Du ser , går man ut till andra att man ska göra en sak så tar det sprutt. *ler*
Hur är det med dig? Bättre?
Kram Lallis

Stina sa...

Det är gamla skoämnen som du ser hängandes. Dessa kommer från auktionen jag var på senast. Jättegamla...Kram

::fina:: sa...

Åh Anne på Grönkulla! Jag minns vi spelade in alla avsnitt på videoband när jag var liten för mamma hade läst böckerna som barn. Jag älskade serien! Jag undrar om vi har avsnitten kvar? Krya på dej! Kram!

Anonym sa...

Krya på dig!
Matilda tackar och hälsar och tackar!
Har ju glömt att fråga dig vad du jobbade med i Thailand, spännande? Har själv jobbat i Israel.
Jag är och har alltid varit en drömmare också och byggt luftslott. Gillar därför filmen Bridget Jones Diary jätte mycket och känner igen mig själv mycket!
Ha ha, ja, nu vill jag se den filmen igen...
Ha en underbart skön söndag!
Vi ska på brållop eller de firar 20 årig brållopsdag och ska förnya sina löften idag!
Kramar i massor från Bodil och Matilda.

Anonym sa...

Vilken härlig filmdag du haft!..jag gillar Åter till Cold Mountain med Jude Law och Nicole Kidman bl.a..Häftiga bilder från havet och vackra hus kan man se i Half light med Demi Moore..lite skum men bra film! :) Kram

Mallan sa...

Avskalat och fräscht...ha ha ha...ja, så kan man ju uttrycka det...det var faktiskt en bra beskrivning, enkelt med en extra touch!
Kram på dig! Malena

Pernilla sa...

Åh finns de som en hel filmbox!!!! Jag älskade den serien när den gick på TV när jag var tonåring, skulle gärna, gärna se den igen med mina tjejer nu. Måste leta efter den.

Amoroso sa...

Åh jag är ett boxfreak..;-) Den här boxen kommer jag säkert snart att köpa. Och lilla huset på prärien, som någon nämnde tidigare. Och sedan- håll i er- Dr Quinn. Jag älskar att sitta och vänta avsnitt efter avsnitt på att Dr Quinn och Sully slutligen ska få till det :-)

sabina sa...

Jag gillar också Anne på Grönkulla! Har sett allt utom den sista filmen du nämnde.. Denpm kriget... Jag gillar medeltiden också så en av min filmfavoriter är den om Ivanhoe.Den brukade komma om jularna tills för några år sedan. Du har annars en utmaning på min sida... Kram och hoppas du mår bättre!

Sånt är Livet sa...

Ååååå Anne hade man ju glömt ,hur kan man ! Läste å älskade den när jag var ung,hm yngre .hihi
på tal om ålder,min optiker sa att man behöver byta läsglasögon när man kommit i övre tonåren! gulligt sagt tycker jag.Kram Lisbeth

phynel sa...

special info replica bags delhi designer replica luggage replica bags gucci sites replica bags reddit