onsdag 17 oktober 2007

Olika stilar

Foto: Mio

Har ni kollat in Mios senaste katalog. Jag har särskilt fallit för den lantliga shabby serien Amélie. Älskar hela serien och fotot ovanför är ju bara så underbar! Skulle gärna haft det så där hemma...


I fredags hade jag en trevlig tjejkväll med mina barndomskompisar. En av dem är ute efter ett nytt matbord, så då tipsade jag henne om denna serie. När jag visade upp den i katalogen så såg min kompis inte alltför förtjust ut. Hon tyckte nog att det (förutom priset?) var för vitt och kanske för "gammalt" (?)..om man nu kan tycka det... ;) Min andra kompis fnittrade lite och småviskade om att det påminde om hennes mormors möbler. Då sa jag att hon ska vara glad om hennes mormor har SÅ fina möbler.. Istället visade (hon som vill handla nytt) upp den raka stolen som ni kan se ovanför fast i ett mörkare träslag. Min kommentar var att, ja den var ju fin: om man målar den vit och byter stolstyg!!! Ha ha ha!

Så slutsatsen man kan dra av det är att vi verkligen har olika inrednings"smaker", och därför är jag extra glad över att ha alla Era fina bloggar att gå in och inspireras av. Så tack snälla för det!

Inget ont menat till mina vänner dock *hi hi*




Här är ialla fall några saker från Mio, de gråblåa skålarna till vänster står i mitt köksskåp, och den vita skålen på bilden till höger har min mamma fått av min lillasyster. Det känns som om Mio har uppdaterat sig de senaste åren, tv-bänken som jag tidigare visade här tycker jag också mycket om.



Idag avslutar jag med en härlig höstbild min syster har tagit i min hemstad.


Trevlig kväll!

Kram S.

30 kommentarer:

MiaMaria sa...

Ja visst är vi olika och tur är väl det egentligen...
Men jag håller med dig VITT är färgen!

JA visst kan de ha en massa härlig möbler på MIO någonting hittar man alltid....

Sov så gott!

Miamaria

spetsar och änglar sa...

Javisst är vi olika,min omgivning tror nog att jag har blivit tokig nu.När jag har fattat tycke för shabby chic och målar och slipar allt mer eller mindre nött. Men det är ju så himla vackert och praktiskt.

Skatan sa...

Ja och nej. Datoriseringens konsekvenser för samhället och individen är frågor som jag funderar dagligen över i mitt yrke. Handhavande är jag lite sämre på...men vi gör ett försök : )

Gå in under instrumentpanelen.

Välj inställningar.

Se till att det står "JA" i rutan (fjärde uppifrån) "vill du visa snabbredigering i din blogg".

Jag tror det är där det måste stå ja för att pennan skall dyka upp. MIn penna dyker dock inte alltid upp. Vet inte varför. Jag brukar då reloada ett par gånger. Den dyker inte heller upp om du inte är inloggad...men det var säkert överflödig information det där sista ;-)

Lycka till!

Kram.

My White Cottage sa...

Håller med dig om att Mio verkligen har blivit bättre de senaste åren, men ibland tycker jag de är lite dyra... Fast är det något man verkligen vill ha så kan det ju vara värt det! :)
Självklart får du länka till mig, jag måste också uppdatera min länklista för den ligger jag verkligen efter med och då lägger jag till dig också såklart!
Kramar från Jenny

faster atta sa...

Ja, smaken är som baken! Och MIO är ju en underbar affär! Vi har nyligen fåt hem ett matbord i serien Wilma med 8 stolar och en hörnvitrin! Dyrt men värt varenda öre!!!

kram

Skatan sa...

Ok, bra att det ordnar sig...synd med undersökningen och de saknade rösterna! Ja du, datorer de är ena luringar : )

NICOLINAS BONING sa...

Ja,det är verkligen tur att ni bloggisar finns;-)
Annars hade jag ingen som håller med mig när det gäller inredning!
Vila fina bilder din syster tar...och snällt av henne att du får dela med dig till oss andra.
Kram/Birgitta

Karin Krut sa...

Vilken underbar höstbild! Det ser jättehärligt ut. Jag har varit på Mio och kollat på den matgruppen, den är verkligen fin. Men visst är det tur att alla har olika smak för tänk om alla gamla skruttiga möbler skulle ta slut, hemska tanke ;)
Kram Karin

ChatrinesLiving sa...

Det var en nydelig og delikat spisestue du viser! Det er godt at man har forskjellige smak:) Jeg syns mye er flott, men kan likevell ikke ha alt i mitt hus, og det er jo ikke alt som passer inn hos meg.
Naturbildet ditt er bare helt VAKKERT!
Ha en super dag!
Klem:)

Cornelias Corner sa...

Oj, det var ett tag sen jag var inne och tittade på Mio. Har visst missat något känner jag!

Så du är ute och fiiiskar :) Funderar på att starta en ny blogg där jag skriver om mina äventyr. Känner att jag vill hålla Cornelias till djur och inredning. Onekligen har jag stoff att fylla en ny blogg med...suck ...=) Fast lite roligt är det också! Hur går det själv då?? KRAM!

sabina sa...

Jättefin bild (både på möblemanget och höstbilden)! Tur att vi är olika! Den enes skatt, den andres skrot... Kram

My White Cottage sa...

Självklart får du använda dig av rosabandet-loggan!!! Glömde skriva det förrut... sorry!
Kraaaam!

Lisa(vitapelargonerochzink) sa...

Underbara bilder och vilken fin keramik. Hoppas du har det bra. Kram

Stina sa...

Väldigt vackert. Kramis

Lily of the valley sa...

Tjusigt, tjusigt! Underbara möbler och keramik från Mio.
Ja, det är tur att alla inte har samma smak...*hihi*
kram Lily

Solsjö - Under en vind sa...

Vilken somrig bild från din syster (blundar man hör man fiskmåsarna....det är sant!!)....

Jag gillar bilden från MIo!!! Jag har vänner osm gillar vitt och shabby chic, men också dem som bara har mörkt trä och gråa lyktor! Snyggt hemma hos dem...men inte hos mig, så visst är det tur att det finns nåt för alla smaker!! Kramis!

Ljuva ro sa...

Ja visst kan det vara olika!! Men jag tycker som du, att det vita lantliga är det absolut finaste och charmigaste man kan ha i sitt hem!

Broarne sa...

Hej
Roligt att titta in här, jag gillar dina blå köks-stolar med rött i ryggen, de var mycket läckra :o)
Annmarie

n o r d i n g å r d e n sa...

Vilken vacker bild din syster tagit från hemstaden! Ja, jag håller med Mio har mycket vackert denna säsong! Ha en fortsatt bra vecka och mysig helg! Mari.

Anonym sa...

du glömde skriva lilla framför syster ;-) tänkte med bilden hehe...fy för vänner som inte tycker samma sak :p
ha en trevlig kväll.

Anonym sa...

Jag tycker möblerna är superfiiina!...men visst är det lustigt va olika man tycker!..det är ju inte liika kul å prata inredning när man tycker såå olika :) Kram

Sallys hus sa...

Men himmel vilka fina möbler....fnissar åt dina kompisar....fast det är ju det som är kul med inredning...att man har olika smak.
Jag kan älska att sitta hemma hos en kompis hos mig som har ett urmysigt tv rum i indo stil med brasa o murriga färger..Ååå det är jätte mysigt å man njuter när man är där.....och ännu mer när man kommer hem till ljuset igen....hi hi.... Nej då! Vad jag mena rär att jag tror de flesta eg. tycker att en hel amssa stilar är helt underbara, bara det att man fastnat väldigt mycket mer för en.....
Vilken härlig bild din syster tagit nu igen!

Nu längtar man ju lite till nästa sommar mitt i all jullängtan.
ha en trevlig helg, kram Katarina

Sallys hus sa...

Oj, det gick visst lite fort när jag skrev....fniss..

Anonym sa...

Underbar höstbild!

Ardisia sa...

Jag kände igen det du skrev om dina väninnor.. Jag har bara en kompis som delar mitt intresse för vita och lantliga möbler. En kille t.om sa att vårat hem liknar äldreboende ;)))))

Ha en trevlig helg och tack för jättefina bilder!

Kramis

Amoroso sa...

Haha, åh vad jag känner igen mig i ditt inlägg. Det är verkligen bara jag i min bekantskapskrets som gillar shabby.. :-) Bloggar förgyller verkligen! Jag är tebax efter min bloggpaus, ville bara skicka ett litet tack för din kommentar under min paus.. Trevlig helg..!!

Nina sa...

men golvet var ju assnyggt ! det vill jag ha! trevlig helg

Linneagården sa...

Smaken är som baken...jag verkar "falla" för allt, bara det är VITT!!!
Trevlig helg
*kram* /madelene

Unknown sa...

read this article q2k21b1e86 louis vuitton replica replica bags for sale replica bags online shopping replica gucci handbags j6w91d5z25 replica bags south africa imp source l8m52r2w93 aaa replica bags replica bags forum

thethe sa...

c3m99n2w76 x1w15w6o65 n2o82n8o93 a1x03q6c15 f6d95f9j24 k1n42n5f06