torsdag 16 december 2010

Skolan


Dagens besök blir hos Väla skola från Västergötland. Till höger av byggnaden så är det lärarens bostad som har blivit så julfint pyntad.


Här tas även besök emot...och förmodligen rättades det väl både en eller två läxor också...skulle jag tro.


Här har vi kombinerat vardagsrum och kammare, köket ligger strax intill. Kanske kan vi få bli underhållna med lite pianospel till det goda fikat som serveras. Känns nästan som ett julbesök hos mormor med de fina skålarna med godsaker till ett mörkare möblemang.Så har vi då kommit in till skolsalen och jag tänkte att vi skulle ha lite skolundervisning á la 1910-talet. Det stora skåpet rymmer en hel del lärande med böcker, mått, insekter och organ (ja inte riktiga då).


God Jul önskar lärarinnan oss! Trevligt! Idag kan det nog både bli geografi (till höger) eller biologi (till vänster). Ja, förutom det obligatoriska rättskrivingen och välskrivningen då. Nej...där får du nog allt skriva om, A:et ska vara större! ;)


Frökens kateder. Här håller hon koll på oss när vi fnissiga viskar till varandra.


Men innan skolan börjar så är det dags för den obligatoriska psalmsången med orgel. Efter det ber vi en liten morgonbön. Ja detta fick jag som 80-talist också vara med om med både min lågstadie- och mellanstadielärare. De kom, som ni nog förstår, från det "gamla gardet". Dock var våra skolbänkar lite modernare ;)

Kram, S.

8 kommentarer:

Therese sa...

Vilken härlig miljö du delar med dig av, jag är lite förtjust i gamla skolor ochdess historik då detta gillade jag! Varma kramar till dig från ett snöigt Sockenvägen <3

Therese sa...

Vilken härlig miljö du delar med dig av, jag är lite förtjust i gamla skolor ochdess historik då detta gillade jag! Varma kramar till dig från ett snöigt Sockenvägen <3

yeyita sa...

Un lugar verdaderamente encantador!!
Gracias por sus mensajes.
Abrazos Yeyita

Mitt hvite hus sa...

Virkelig fantastiske bilder du viser.. så sjarmernede og fint..nesten så en føler en tilbake i tid gjennom bildene dine..

klemmer =))

elsamarianne sa...

Ja mycket känner man igen från skolåren. Första åren hade vi såna bänkar också. Sen byggdes den supermoderna skolan (1961 tror jag) och då blev det nytt. Oj vilka minnen!
Kram elsamarianne

Romantiska Hem sa...

Vill bara sända en liten fjärde advent hälsning så att den kommer fram i tid, ler. Kram petra

Tigris Predikantan sa...

Vill önska dig en trevlig helg!
PS. Glöm inte min utlottning! DS

liven sa...

Så koselige omgivelser...her er det nok koselig å få være!!
Tusen takk for nydelig pakke som kom idag!!
Alt er kommet på plass her i huset mitt :o)

ha en fin adventshelg :o)