tisdag 30 augusti 2011

Mörka detaljer


Trots att jag är en ganska stort fan av det ljusa, lantliga så vill en del av mig få burra in mig i dessa härliga saker! Det är n ä s t a n så att jag längtar till hösten- nästan! 

Svart och lila gifter sig otroligt bra ihop tycker jag. Det lila glasporslinet ovan finns även i svart, skulle vara läckert att få duka upp med lite mörkare detaljer i höst men tyvärr så är mina köksskåp proppfulla av ljust (vackert porslin).

Det är roligt att Åhléns även säljer lite möbler. Fotöljen och pallen har ju blivit en stor hit och har funnits i andra färger och modeller också men jag tycker det svarta är snyggt och stilrent.

Kommer du att ta in mörkare detaljer i höst?

Kram, S.

lördag 27 augusti 2011

Blå blå himlar & vatten


Även denna gången besöker vi Åhléns fina inredningssortiment. Dagen till ära beger vi oss ut på de böljande blå, lika bra att passa på då sommarvärmen endast är här för att stanna en kort, kort stund. Men man kan ha sommar i sitt sinne...eller varför inte sommar inne?! :)

Kram, S.

torsdag 25 augusti 2011

Blommigt




(Den lilla avlånga krukan i mitten står på byrån i min hall fullproppad med läppstift och läppglans!)

Jag har varit inne på Åhléns fina hemsida och hittat mycket fint som gärna skulle få flytta in hos mig- om utrymmet fanns! ;) Tycker att Åhléns har blivit så himla mycket bättre, det finns något för alla stilar så jag tänkte visa lite fler collage sedan med andra stilar. Dagens inlägg får hylla sommaren som jag inte riktigt vill släppa ännu och med dagens temperatur verkar man nästan inte behöva det heller.

Kram, S.

söndag 21 augusti 2011

Smultron


Smultronställen...bara ordet smultron gör i alla fall mig glad. Och mitt eget smultronställe är ju såklart min sommarstuga där lugnet hägrar. Nu finns det till och med smultron där sedan mamma har planterat smultronplantorna från mitt föräldrarhem dit. Mums! Dock skulle jag önska att vi hade ett hav av smultron där för det är ju så fantastiskt gott. Vem behöver godis och andra onyttigheter när man kan njuta av de svenska bären på somrarna?

Vad eller vart är ditt smultronställe? Kan ju vara en loppis, café...ja listan kan göras lång.

Kram, S.

fredag 19 augusti 2011

Mormor


Fredagkväll och höstrusket har krypit sig på, då passade jag på att jobba ett extra långt pass på jobbet! Idag är det två år sedan min älskade mormor gick bort. Sedan åtta år tillbaka brukar jag alltid besöka mina far- och morföräldrars gravar när jag är hemma men denna sommar glömde jag helt bort det bland alla födelsedagsfiranden. Dock tänker jag väldigt ofta på dem och de är ju det som räknas och jag tror att de finns runt omkring mig också.

Idag tänder jag ett ljus för min fina mormor.

Sköt om era nära & kära!

Kram, S.

torsdag 18 augusti 2011

Tävling del 3




Tredje och sista gången (för denna gång) som jag visar massbilder från min kära stuga. Förutom hallen, som jag visade för två inlägg sedan så består bottenvåningen av ett stort bondkök och ett tv-rum. På bilden ovan där det hänger flaggor i taket, är från en midsommar för några år sedan. Med kusinen boendes på tomten ovanför så blir det nästan som barndomens midsommarfirande. Jag måste försöka fira nästa midsommar här.



Runt det här bastanta matbordet har det ätits många goda måltider och många till ska det bli. Diska gör man med vattnet som man värmt upp på spisen, för här finns det inget varmvatten med fantastiskt gott och kallt vatten istället.





 Tv-rummet har förvandlats till en rosa och mysig oas, här tillbringas gärna kvällarna då mörkret sakta börjar lägga lägga sig för som ni kanske vet är sommarkvällarna i norrland betydligt ljusare än i de södra delarna.
Lite magiskt måste jag säga.




Sådär en miljon bilder senare så hoppas jag att ni har fått se en "liten" glimt av mitt paradis Fälle. Tyvärr blir det ju inte sån lång stund jag får njuta av detta på sommaren då jag inte bor på orten men det är ju tur då att man har så många vackra bilder på sin dator som man kan drömma sig tillbaka till.

Vill du rösta på mig i tävlingen som Sveriges charmigaste hem så klickar du här. Vill du se mina tidigare inlägg om stugan så kikar på mina två tidigare inlägg nedanför.

Tack för att du ville följa med på min stugvisning!

Kram, S.



måndag 15 augusti 2011

Tävling del 2







Så är vi inne i det första av två stora sovrum- det rosa sovrummet. Här är det fasta sängplatser för fyra stycken men när jag var liten bodde hela vår familj i detta rum. Golven knarrar rätt ordentligt här uppe, lika spännande varje gång ;)







I det gröna sovrummet där jag brukar sova idag är det tre sängplatser men det finns plats för flera extrasängar. Den vita tunga gamla imperialsängen fick tas in genom sovrumsfönstret, så den står rätt bra där den står idag ;) Under de blomstrande tapeterna sitter det tidningspapper fast vilket jag blev varse om för några år sedan då tapeten började lossna lite i det rosa sovrummet. I det gröna sovrummet kan man vid dörröppningen till skrubben mot skorstenen se flera olika tapetlager.

Om ni inte har förstått det tidigare så är min stuga mig väldigt kär, så vill du lägga Din röst hos mig i tävlingen Sveriges charmigaste hem så blir jag väldigt tacksam :)

Nästa gång blir det bottenvåningen jag visar.

Tack för mig!

Kram, S.

lördag 13 augusti 2011

Tävling




Min underbara gamla stuga Fälle, anno 1907, vilar så vilsamt och vackert på höjden vid den norrländska kusten. Här är stället där jag laddar mina batterier på sommaren. På sin höjd hör du någon enstaka bil köra förbi och någon båtmotor puttra nere på vattnet. Här är också marken där min mormor har sprungit med sina barnafötter och marken runt omkring har varit i släktens ägo sedan 1500-talet. Det vill jag fira med att delta i tävlingen Sveriges charmigaste hem. Bilderna där blev inte det bästa då jag i princip alltid bara fotar lodrätt istället vågrätt så då lägger jag ut lite bilder här istället och hoppas på Din röst! :)





Hallen har fått genomgå en ganska stor förändring med pensel och textilier och man blir alltid lika glad när man stiger in i den gamla välbekanta stugan där man tillbringade barndomens somrar. Följer man den knarrande trappan upp så kommer man upp till den övre hallen, ett ställe där vi ibland har "hallmys". Helt enkelt för mysig för att vara bara en hall. Med lite vin, dricka och popcorn så blir det helt enkelt ännu mysigare :)






Vill du lägga en röst på mig så blir jag jätteglad! :)
Nästa gång blir det fler bilder och då från de båda sovrummen.
Välkommen åter!

Kram, S.

fredag 12 augusti 2011

Röjning


I sommar har det inte fixats någonting inuti sommarstugan utan istället har det röjts som i gamla dar utomhus. Huset är byggt på en sluttande lägda, åker ;) och har de senaste åren vuxit igen ganska ordentligt. Men denna sommar har tomten återfunnit sin tidigare "look" så det finns stora utrymmen att springa på, tänkte styra ihop någon utomhustävling nästa år!

I nästa inlägg ska ni få se ännu mer av min underbara stuga, och ja det kommer bli en hel del inlägg därifrån framöver för nu har jag ju haft semestern på mig att fota :)

Kika gärna in snart igen! :)

Kram, S.

torsdag 11 augusti 2011

Hjälp!



HJÄLP!

Jag hoppas att ni kan hjälpa mig för jag har en hel del problem med min blogg!
Trots att jag är inloggad står det längst uppe till höger: Logga in. När jag trycker på den knappen så visas det ju ändå att jag är inloggad.

Ett annat problem är när jag ska kommetera hos vissa bloggar Då räcker det inte med att evt skriva verifieringsordet (om det krävs) utan då måste jag välja olika alternativ för att kunna kommentera, ex namn & webbadress så det går alltså inte per automatik. Hos andra bloggare finns det bara "google konto" som alternativ och när jag trycker på den knappen så kommer detta upp : Ditt nuvarande konto (xxxx) har inte åtkomst att visa den här sidan.

Vad ska jag göra? För strular det så här mkt så blir det ju tyvärr så att jag kommenterar, vilket var en av anledningarna till att jag stängde av min egen kommentarsfunktion. Orkar inte med det här strulet, som har varit sedan i våras.

Tacksam för hjälp!

Kram, S.

tisdag 9 augusti 2011

Ulvön








Det finns inget vackrare än sommaren i Sverige tycker jag! Med tanke på hur kort den är får man göra sitt bästa för att ta tillvara den. Jag får inte riktigt med hur bergigt och vackert det är i Höga kusten men det är fantastiskt fint och väl värt att rekomederas.

Har du något favoritresemål?

Kram, S.

söndag 7 augusti 2011

Rosigt



Vilket oväder vi har haft idag! Regnet har öst ner och åskan har mullrat lite. Det är skillnad mot för förra helgen då vi hade vår fest och även gårdagens fest ;) Mycket fester nu men man brukar väl säga att alla goda ting är tre så då har jag haft tre födelsedagskalas/fester. Blir ju lätt så när man har alla sina vänner utspridda i detta avlånga land men jag klagar inte, alla festerna har varit fantastiskt trevliga :)


Så nu tror jag att kan passera ålderstrecket ännu gladare :) Självklart firade vi ju in detta med rosa tema! Och då är varken jag eller hon jag hade festen med några "rosa" tjejer men ni skulle sett vilket härligt färghav det var bland våra gäster, för ja, även killarna fick ha rosa som tema ;)



Nu är det slutfirat, i alla fall av den anledningen men kräftskiva skulle jag inte tacka nej till.

Nu har jag satt igång kommentarfunktionen igen så vill du skriva en rad blir jag jätteglad men vill du bara in och kika här så går det lika bra :)

Kram, S.

torsdag 4 augusti 2011

Hurra


Jag gör ett litet stopp i alla festbilder för att gratulera min kära storasyster som fyller år idag! (Alla utom pappa fyller år på sommaren).


Hurra hurra för L på hennes födelsedag, saknar dig syster!

Kram, S.

måndag 1 augusti 2011


Så har min lilla semester kommit till ända och jag är återigen tillbaka till storstadens vardag. Tänk att sommaren ska springa iväg så där, man väntar hela året och swisch så har sommaren passerat och med det alla ljuvliga och lugna stunder ute på landet. Trots att det var mycket trix och fix inför alla födelsedagsfester där uppe så har jag hunnit vara ute i sommarstugan en hel del. Passade ju även på att fylla år där i år och dagens inlägg är just från den dagen.


Ballonger och björkris...man kan antingen tro att jag fyller 10 år eller att jag just har tagit studenten men både dessa alternativen var för flera år sedan ;)


Flaggan fick vara uppe dagen till ära.

Kommer ju givetvis att visa bilder från helgens födelsedagsfest också och där var färgtemat något heeelt annat :)

Kram, S.