tisdag 27 januari 2009

Romantiska produkter

Jag fortsätter på det romantika temat och visar lite romantiska vardagsprodukter. På Formexmässan fick jag se en del fina kroppsprodukter och ännu fler och härliga märken finns ute på marknaden idag. Ska förhoppningsvis kunna visa upp några fler produkter för er snart.

I den här ägg/lök-whatever-you-call-it korgen förvarar jag min tvålsamling. Den söta "Keep it fluffy"-tvålen längst fram fick jag av min kompis i present då hon var utomlands.

Rosewater Hand Wash från Crabtree & Evelyn sprider ljuvlig rosdoft i badrummet. Detta märke tyckte jag var ganska svårt att få tag på tidigare (förutom Internet då) men finns nu i en butik nära dig =)
*

Har du några egna badrumsfavoriter?
*
Kram, S.

torsdag 22 januari 2009

Romantik i vardagen

När julen har passerat kommer vårkänslorna, i alla fall för mig. Och vad passar bättre än denna inspiration som man hittar i senaste numret av Klassiska Hem & Antik.




De här sovrumsbilderna kommer från mitt förra hem och de har jag tidigare visat upp här.

En god kopp te som avnjuts i en handdrejad kopp.


Då jag är inne på det romantiska temat så måste jag ju visa upp bilderna från min sommarstuga som jag och Lillasyster gjorde en make over på.

Draperiet fanns även där i sovhörnan när min mamma var liten. Månbordet har min gammelmormor och morfar haft.



Kram, S.

lördag 17 januari 2009

Formexmässan

För första gången har jag besökt Formexmässan! Sååå roligt, och extra roligt var det att jag fick följa med gulliga Camilla från Mitt Ljuva Hem. Tack för det jättetrevliga sällskapet! =)
Så nu har jag fått förhandstitt på en massa fina saker som kommer framöver. Om jag ändå hade mera utrymme här hemma...men icke, för det var verkligen ögongodis. Kikar ni in på Camillas blogg så får ni se en superfin sak som hon införskaffade där.
*
Jag måste ju bara få säga att jag har gått och skaffat mig ett träningskort!!! Så nu gäller det att ta tag i tränandet. För det priset går det inte att ligga hemma i soffan längre ;)
*
Önskar Er en riktigt skön helg!
*
Kram, S.

måndag 12 januari 2009

Mera julklappar

Idag visar jag lite fler saker som jag köpte för mina presentkortspengar på Himlen runt hörnet. Både tavlan och ljushållaren kommer från Country by mail. Tavlan ska få sin plats i hallen, får visa upp det en annan gång när jag fixat iordning det.



Lucky me har fått denna fina Jane Austen award från kära Kicki från Min Skattkammare. Motiveringen löd som följande:
*
Den är inte alldeles enkel att få. Man måste kunna visa att man är på hugget direkt en film eller serie visas av henne, och det har du kära "nördis".
*
Jag ger ju givetvis tillbaka den award till henne då hon motsvarar dessa krav mer än väl. Denna inbördes beundran... ;) *fniss*
*
Kram, S.

måndag 5 januari 2009

Kostymdramer

Foto: PARAMOUNT VANTAGE

Nu under juletiden så har det gått många kostymdramer på tv och tacka gudarna för det- jag älskar sådana filmer/serier! Jag vet inte hur det är med er men jag har mer än en gång funderat på hur det skulle vara, om än bara för en dag, att få chansen att gå tillbaka i tiden och se hur de levde då. På riktigt alltså. Det får huvudrollsinnehavaren Ms Price göra i "Lost in Austen" som SVT 2 visar fjärde och sista avsnittet av ikväll.
*
"The Dutchess" är en ny stor kostymfilm med Keira Knightley i huvudrollen (se bilden överst). Är det någon som har sett denna film? Keira har ju annars huvudrollen i en annan av mina favoritfilmer, "Stolthet och fördom" som jag bara tycker är sååå bra.

Foto: Metro

En gammal bakelse som återigen är på tapeten är Macaronen som bland annat åts av Marie Antoinette. Macaronen ska vara hård på utsidan och mjuk inuti. Smaken kan vara både söt och salt men ska matcha färgen. Ex: rosa ska smaka hallon, blått- blåbär, grönt- pistage.
*
Lite mer om vad man kan äta sådana och få lite känsla av 1700-talet hittar ni på Allt om Stockholms sida här.



Passande nog fick jag denna Marie Antoinetteawarden från Richie med den fina bloggen Richies Inspirational Designs.
*
Denna award skickar jag vidare till min partner in crime Kicki från Min Skattkammare =)

Och den här awarden var Mia från Mias hem så gullig att ge mig. Tack snälla tjejer! Ni får en Macaron tillbaka av mig =) Besök gärna dessa fina bloggar!
*
Kram, S.

Vårkänslor



Vårkänslor? Nja inte om man tänker på temperaturen utomhus men ljuset- ljuset mina vänner! Man blir så mycket piggare över hur ljust det plötsligt har blivit. Här är julen sedan någon vecka tillbaka utkastad, jag har dock valt att behålla julstjärnorna i fönstren då det blir så mysigt sken av dem.
*
Ett tecken på våren för mig är tulpaner, och då gärna vita såklart *ler*, så dessa pryder mitt kök som är vitt igen efter julens röda tema jag hade därinne.
*
Önskar er en bra start på den nya veckan!
*
Kram, S.

söndag 4 januari 2009

Ljuset är tillbaka

Den söta roshängaren fick jag i julklapp av min lillasyster.
*
Efter regn kommer solsken men just nu skulle jag säga att det är dimma...och då pratar jag inte om vädret där ute för här är det så ljust och vackert utan min dunderförkylning som jag har dragit på mig. Jag som tycktes tro att jag skulle bli frisk så snabbt. Att man sedan fortsätter jobba ändå gör ju inte det hela bättre men idag är jag i alla fall ledig. Yippie!!!
*
Nä, nu får det vara slutklagat! Fortsätter att visa lite julklappar idag.


Visst är han väl söt? Kunde bara inte motstå den.

*
Njut av den vackra dagen (om ni nu har det) och ta hand om varandra!
*
Kram, S.

torsdag 1 januari 2009

God Fortsättning!

Hoppas Er nyårsafton var trevligt, de brukar ju ha förmågan att kunna bli lite hur som helst...
Vill tacka för alla "krya på"-hälsningar jag har fått, mår mycket bättre nu och hoppas att det inte kommer bryta ut mer. Idag tänkte jag visa upp min nya kudde, längst till höger, som jag fick av mamma i julklapp (den vita fick jag julen innan). Alla kuddarna kommer från Himlen runt hörnet.

Och så här ser det ut på väggen ovanför sängen.
*
God fortsättning alla!
*
Kram, S.