torsdag 24 juli 2008

Nu ÄR sommaren här

Ja det trodde man nästan inte, men visst har sommaren kommit och hälsat på nu. Dagen har tillbringats på baksidan där jag är förste poolskötare ;) Lite bad/solning i badringen blev det ju såklart också.

Annars så byter födelsedagskalasen av varandra så det är mycket fika nu förtiden. Rimmar illa vid badsäsongen, får nog hålla mig vid poolen på baksidan då, ha ha.
Ikväll ska jag få finbesök här uppe så det blir extra roligt =)

Två söta zinkkannor med blommor från Blommor & Ting har mamma inhandlat idag. De får pryda ett av fönstrena i uterummet.




Klockan och blomsterkorgen/struten kommer från Himlen runt hörnet. Dekorationerna har mamma gjort själv.

Som det verkar ska vädret fortsätta vara fint framöver så det får bli mer sol och bad.
Bada lugnt!
Kram S.

söndag 20 juli 2008

Åren går...




Så har man blivit ännu ett år klokare. Konstigt att man hela tiden fyller 25... år efter år ;) Årets firande blir väldigt lugnt då de flesta är bortresta, men jag har hunnit med både en champagnestund och ett dopp i det blå!



Jag hoppas att ni också får njuta av denna vackra dag.
Många kramar till Er, S.

lördag 19 juli 2008

Country by mail

Så var det helg igen. Idag tänkte jag att vi går en trappa ner på Himlen runt hörnet så att vi kommer till hela Country by mails sortiment. Visar här ett urval på vad du kan tänkas hitta där. Om du inte har vägarna förbi butiken så kan du ju alltid besöka den online. Men självklart rekomenderar jag att du ska besöka den och varför inte passa på att besöka Star Wars utställningen som senast var i London och som nu har kommit till vår lilla stad !


Fina väggsmycken


Den här servisen skulle man ha haft. Tror jag har mitt födelsdagsfika där imorgon ;)

Jag har ljusstakar i mängder men de här är ju uuuuunderbara.

Jag önskar Er en skön lördag, önskar att jag kunde säga att semestervärmen har kommit hit, men icke.
Kram S.

fredag 18 juli 2008

Semestertider


Så har större delen av den första semerserveckan gått och det känns som att jag har hamnat i koma..men jag måste ändå erkänna att jag har hunnit med en del saker. Under den gångna veckan har jag haft besök av min storasyster och hennes dotter, så det har varit allt från shopping till Gröna Lund och Skansen.
*
Igår bilade vi upp till mitt föräldrahem, blir alltid lika slagen av hur vackert det är när man kommer till Höga Kusten bron.
*
Idag tänkte jag passa på att visa lite bilder från Himlen runt hörnet som jag fotograferade när jag besökte dem i juni.

Ett av de fina vita husen är jag stolt ägare till. Ska visa det en annan gång.



Lite gott och blandat. Det fina diskstället från Madame Stoltz skulle jag gärna ha men vart skulle den få plats? Vanliga standardkök passar ju inte för den tyvärr.



Nästa gång går vi en trappa ner i butiken och kollar på Country by mails sortiment.

Den här fina utmärkelsen har jag fått från gulliga Richies liv och Lisas Torp. Besök deras fina bloggar och bli inspirerad du med! Tack tjejer! =)
*
Who gets the "Brillante Webblog Award"? Websites and blogs, which by its currency, the issues of choice and for their designs are especially noteworthy.Here are the Award Rules:
1. The winner can take the logo.
2. Place a link to the person that send you the award.
3. Give the Award to at least 7 other Blogs, which by its currency, the issues of choice and for their designs are especially noteworthy.
4. Put a link to these sites on your Blog.
5. Write a comment on their Blogs that they've won an Award.
I will give the award to:
    • En vilsen loppa-Underbara bilder som inspirerar. Önskar Lotta extra krafter då hon håller på och flyttar för fullt.
    • Hem och lycka- Mia visar både vackra bilder och intressanta reportage.
    • Nostalgi och romantik- Hos Marie får man verkligen nostalgi och romantik.
    • Änglahem- Ulrika delar med sig av sin vackra trädgård. Perfekt för sådana som jag som varken har balkong eller trädgård!
    • Fint hemma- Ann-Catrins hem är som en dröm, och har även varit med i Aftonbladets heminredningsbilaga.
    • Under en vind- Saras vackra hem är också hennes barndomshem.
    • Romantiska hem- Varje vecka listar Petra "Veckans blogg", så vill du hitta nya bloggar att besöka så får du fina tips här.

Tack för att just Du beösker mig!

Kram S.

tisdag 15 juli 2008

Shopping i Göteborg

Sten och tvål från Casa Linné
*
Efter fina tips från Vita Ranunkler-Marie så hann jag med en massa fin shopping i Göteborg. Alla affärer var inte öppna när jag var där men jag är mer än nöjd med förra helgens shopping. Bilden ovan visar några saker jag köpte på Casa Linné.


Fotogenlampa samt kammarljusstake i emalj får lysa upp mitt sängbord.

Blåvitrandigt snöre och vit hyllkantsspets hittade jag på Balders Hage, där kommer också ljusstakarna från bilden ovan.

Idag har jag haft en heldag på Grönan med syrran och hennes dotter så nu är man väl behövd av vila ;)

Sov gott!
*Kram S.

lördag 12 juli 2008

Atmosphere...

Idag tänkte jag passa på att visa mina fina fynd som jag hittade på butiken Atmosphere i Göteborg. Har ni inte hittat dit ännu så rekomenderar jag er att söka upp butiken för den är helt underbar. Ingrid var gullig och öppnade den när vi var nere på besök, och lät oss ströva runt där. Jag önskar att jag hade haft möjlighet att köpa mer men jag fick fullt med inspiration efter mitt besök.
*
Visst är säcken fin? Har varit på jakt efter en länge så jag blev jätteglad när jag hittade den här fina. Tanken är att den ska få pryda en fin vit fåtölj som jag ännu inte har ;) Ni vet, det gäller att planera inför framtida köp!



Den här väderstationen har jag kollat på länge, så nu slog jag äntligen till.
Vart den hamnar blir en gåta än så länge.

Ytterligare saker jag har varit på jakt efter: griffeltavla och bokstav. Så det var jackpot på allt...det är annat än vad man kan säga om casinot... Den härligt doftande tvålen fick jag med. Tack! =)

Önskar er en fortsatt härlig helg, nu har jag bara en endaste arbetsdag kvar innan jag kliver på semsestertåget!

Kram S.

tisdag 8 juli 2008

Restaurang Hamngatan

Helgen i Göteborg var helt fantastisk! Vädret var kanon och människorna var jättetrevliga, med undantag från hotellet vi bodde på. Slutet på den historian är förhoppningsvis inte sagd ännu men bortsett från det så var det underbart.
***
Vi passade bl.a. på att besöka Restaurang Hamngatan, en restaurang helt i min smak inredningsmässigt. Jag tror även att ni andra skulle trivas där också.


Lyktan kommer från Chic Antique, i påsen fanns Nyblom & Kolléns tygservetter och oliverna till vitlöksbrödet serverades på Green Gate tallrik. Jag var ju såklart tvungen att kolla! Kände ju igen dem om man säger så ;)



Så mycket vackra detaljer med allt från växter till möbler.


Passade på att prata med en av delägarna, Anna, som tog med mig en trappa upp från matdelen på grillgården. Där har de på torsdagar klubb nu under sommaren men man kan även hyra denna del. Snacka om fantastisk miljö, och stort är det! Så ska du hyra något storslaget så är det här du ska vara. Glöm inte att bjuda mig bara ;)


Vänder man blicken så ser man ner över matdelen på utegården. Så har ni vägarna förbi Göteborg så är det här ett ställe att njuta på!
*
Nästa gång ska jag visa vad jag shoppade också, och det fanns mycket fina saker =)
Ligger efter med att besöka er men tar igen det när jag får mer tid över.
*
Kram S.

onsdag 2 juli 2008

Fånga trädgården inomhus

Jag har ju inte den lyxiga förmånen att få plocka min trädgård inomhus- eftersom jag varken har balkong eller trädgård ;) Så då får man göra efter bästa förmåga om man ändå vill ha känslan av den. Detta är mitt bidrag.


Här är en av rosorna jag räddade från min vita rosbukett

Placerade några av de fina ljusen, som jag även visade i förra inlägget, under glaskupan.



Ytterligare en av mina rosor, här på sängbordet. Handkräm är obligatoriskt! Här är det Crabtree & Evelyn's Goatmilk Hand Therapy
****
Jag ska åka på en weekend till Göteborg i helgen och undrar om ni har några bra tips på shopping, som t ex Atmosphere?
****

Får passa på att önska er en skön helg med förhoppningsvis mycket sol och värme.

Kram S.